Sokaknál késhet a családi pótlék utalása - megszólalt a hatóság

Többen jelezték, hogy február 2-án reggel sem kaptak sms-t a bankjuktól arról, hogy megérkezett volna a számlájukra a családi pótlék - olvasható az Origo.hu-n. Idén januártól az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vette át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól.
K. Kiss Gergely, 2017. február 2. csütörtök, 14:39
Fotó: Napi.hu

A családi pótlékot az esetek többségében minden hónap 1-jén vagy 2-án utalták el. Ha ez a két nap hétvégére esett, akkor előfordult, hogy már előző hónap 31-én megkapták a gyerekesek a családi pótlékot.

A jogszabály szerint, "a folyósító szerv a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról a tárgyhónapot követő hónap harmadik napjáig gondoskodik" -- idéz a portál.  Amennyiben a hónap harmadik napja nem munkanap, a határidő az azt követő első munkanapon jár le

Utoljára decemberben utaltak családi pótlékot, akkor viszont kétszer is. Egyszer hó elején, egyszer pedig december közepén, a karácsonyi ünnepek miatt ugyanis a januárban esedékes családi pótlékot korábban elutalták.

Február 3-án mindenkinek a számláján ott lesz a családi pótlék, közölte az ONYF. Vagyis januárban azért nem érkezett családi pótlék, mert azt már fél hónappal korábban elutalták.

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, bár azt is hozzáteszik, az adatok csak tájékoztató jellegűek. Az ONYF kommunikációs vezetője az Origónak azt írta, a családi pótlékot pénteken írják jóvá a számlákon. Nem történt változás az utalás rendjében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Winter, 2017.02.02 14:57

A cikk alapján, senkinél nem késik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html