A családi pótlékot az esetek többségében minden hónap 1-jén vagy 2-án utalták el. Ha ez a két nap hétvégére esett, akkor előfordult, hogy már előző hónap 31-én megkapták a gyerekesek a családi pótlékot.

A jogszabály szerint, "a folyósító szerv a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról a tárgyhónapot követő hónap harmadik napjáig gondoskodik" -- idéz a portál.  Amennyiben a hónap harmadik napja nem munkanap, a határidő az azt követő első munkanapon jár le

Utoljára decemberben utaltak családi pótlékot, akkor viszont kétszer is. Egyszer hó elején, egyszer pedig december közepén, a karácsonyi ünnepek miatt ugyanis a januárban esedékes családi pótlékot korábban elutalták.

Február 3-án mindenkinek a számláján ott lesz a családi pótlék, közölte az ONYF. Vagyis januárban azért nem érkezett családi pótlék, mert azt már fél hónappal korábban elutalták.

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, bár azt is hozzáteszik, az adatok csak tájékoztató jellegűek. Az ONYF kommunikációs vezetője az Origónak azt írta, a családi pótlékot pénteken írják jóvá a számlákon. Nem történt változás az utalás rendjében.