Sokmilliárdos üzlet az oroszokkal - megszólalt az NFM

A VS.hu szerint felmerült a kormányban a gáztároló-kapacitások egy részének értékesítése, ám a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint nincs ilyen terv.
Napi.hu, 2014. december 22. hétfő, 14:22
Fotó: Napi.hu

Napirendre kerülhet a kormányban a magyar tulajdonú gáztároló-kapacitások egy részének értékesítése jövőre - mondta egy a területre rálátó kormánytag a VS.hu-nak. "Simán. Abszolút lehetséges" - így reagált egy illetékes kormánytag a VS.hu kérdésére, hogy jövőre napirendre kerülhet-e a magyar gáztároló kapacitások egy részének értékesítése.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a 2015-ös költségvetésben szerepel egy 169 milliárd forintos vagyonértékesítési bevétel - amelynek fedezete ismeretlen.

A cikk megjelenése után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki egy közleményt, melyben "határozottan cáfolja" a cikkben megjelenteket. Mint írták, "a kormány kiemelt célja a hazai fogyasztók gázellátásának biztosítása és az energiafüggetlenség növelése, ennek érdekében az elmúlt időszakban számos jelentős stratégiai lépés történt."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matrica, 2014.12.22 15:33

Renben, akkor zarjuk le a temat es tisztazzuk, hogy jovore milyen allami vagyont fognak 160 mrd-ert ertrkesiteni, ahogy az a koltsegvetesben szerepel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html