Sólyom László a hétvégi bombafenyegetésről

Sólyom László tudomása szerint nem politikai természetű, hanem alvilági fenyegetésről van szó. Az elnök hozzétette: úgy gondolja, hogy az emberek nem hagyják megfélemlíteni magukat, s az illetékesek biztosítani fogják a rendet - adta hírül az MTI.
NAPI Online, 2006. március 29. szerda, 13:29
Fotó:

A köztársasági elnök "zavaró körülménynek" tartja ugyan a hétvégi kampányrendezvényekkel kapcsolatos bombafenyegetést, de úgy gondolja, hogy az emberek nem hagyják megfélemlíteni magukat, s az illetékesek biztosítani fogják a rendet.

Helsinki sajtóértekezleten egy finn újságíró kérdésére válaszolva az államfő azt mondta, hogy tudomása szerint nem politikai természetű, hanem alvilági fenyegetésről van szó, amelynek valódi jelentőségét ő maga nehezen tudja felbecsülni a távolból. Elmondta, hogy az eseményekről kedd reggel Észtországban, Tallinn és Tartu között az autóban értesült a miniszterelnöktől, aki biztosította őt arról, hogy ellenőrzik a fenyegetés realitását és körülményeit.

A magyarországi kisebbségpolitikát új alapokra kell helyezni, fel kell mérni a szomszédos országokban a rendszerváltozás után felnőtt magyar nemzedéknek az anyaországgal szembeni elvárásait - hangoztatta a köztársasági elnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK