Sopronból félkórháznyi orvos hiányzik

Hét főorvos és 13 orvos mellett öt osztályvezetőt, 11 szakdolgozót, és 10 egyéb alkalmazottat (az irodavezetőtől kezdve a mosogatóig) keres a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet - írja a nyugat.hu-ra hivatkozva az Index.
Index.hu, Napi.hu, 2015. november 11. szerda, 12:37
Fotó: Napi.hu

Hogy ez mekkora orvoshiányra utal, jól mutatja, hogy jelenleg a 120 ezer ember ellátásáért felelős kórházban két osztályvezető-főorvos dolgozik - egyikük megbízással -, 18 orvos van, akik közül öten a szakvizsgára készülnek, tehát még nem szakorvosok. Rajtuk kívül egy adjunktus önkéntes segítőként dolgozik még a kórházban - aaz ötven százalékos a kórház orvoshiánya, derül ki a portál írásából.

Az orvoshiány országosan is fenyegető probléma, mind a háziorvosi ellátásban, mind a szakellátásban. Az osztrák határ mentén fekvő Sopronban ráadásul több mint kézenfekvő az ausztriai munkavállalás - nem csak az orvosok, hanem szinte minden más munkakör esetében.

A Napi.hu információi szerint egy egyetemi klinikán nővérhiány miatt zártak le egy fél szintet, ám értesülésünket az intézmény úgy kommentálta, csupán átmeneti, belső átszervezést hajtottak végre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Cefre_Lajos_a_celeb, 2015.11.11 13:16

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/szakacs-_es_pincerhiany_sujtja_a_vendeglatast.605811.html stb. stb. Minden napra jut egy ilyen hir, lelép innen már mindenki.


Gyertek haza rabszolgák könyörgünk, a nyugdijas-segilyes mutyiköztársaságba!! Hát ki fog eltartani bennünket, ingyenélőket?


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html