Sorban állnak a japán befektetők Magyarországon

A kormány befektetés ösztönzési ügynöksége (HITA) hét japán vállalkozással folytat tárgyalásokat, amelyek eredményeként összesen 374 millió euró értékű beruházás valósulhat meg és 600 új munkahely jöhet létre - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Tatán.
MTI, 2015. október 13. kedd, 12:57
Fotó: Reuters

Szabó László a NHK Spring rugógyártó üzem gerendabeemelési ünnepségén ismertette, hogy az európai országokon kívül Japán Magyarország második legnagyobb befektetője, 141 japán cég 25 000 embert foglalkoztat.

A tatai ipari parkban a japán NHK Spring rugógyártó üzemében ünnepélyes keretek között emelték helyére a csarnok első gerendáját.

Nishioka Katsuyuki, az NHK Spring Hungary ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, első ütemben 30 főt foglalkoztatnak, a teljes kapacitás elérésekor 100 embernek adnak munkát. Kaoru Hatayama, az NHK Spring Co. Ltd. elnökhelyettese ismertette, ez a cég első európai termelési központja. Az Európából érkező megrendelések növekedése miatt döntöttek a beruházás mellett, a jó földrajzi elhelyezkedés és megközelíthetőség miatt választották Magyarországot és ezen belül Tatát.

A társaság a tatai ipari parkban nyolchektáros telket vásárolt és az első ütemben egy tizenkétezer négyzetméteres csarnokot épít fel. A vállalatcsoport elnöke, Tamamura Kazumi március elején jelentette be, hogy a megnövekedett európai megrendelésekre reagálva Komárom-Esztergom megyében üzemet építenek, ahol 2020-ra 3,5 millió darab autórugó és 1,2 millió stabilizátor gyártását tervezik.

Az anyagcég, a japán NHK Spring 1939-óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezret. Termékeik között megtalálhatók az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptetőrendszerek, a parkolóházak rendszerei és a számítástechnikai alkatrészek. A 2014-es adatok szerint a társaság törzstőkéje 17 milliárd jen, árbevétele 570 milliárd jen volt. (1 jen 2,3 forint).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.13 16:19

....nem sokára munkaerő -hiány lesz ...,hahóóóóó! 200 000 életerős roma ,szakmára-munkára fel !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html