Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vád szerint a 32 éves férfi mintegy hat hónap leforgása alatt négy fővárosi dohányboltot rabolt ki, és egy budapesti postahivatalba is megróbált erőszakkal bejutni azért, hogy valódi fegyvernek látszó risztópisztolyával onnan is pénzt szerezzen.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2016 tavaszán elhatározta, úgy szerez pénzt, hogy egy birtokában lévő, valódi fegyverhez megtévesztésig hasonlító riasztópisztollyal dohányboltokat rabol ki.

A férfi ezután 2016 márciusa és szeptembere között három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki. A férfi minden esetben eltakarta az arcát, a fejére kapucnit húzott, a kezén pedig kesztyűt viselt. A vádlott a kiszemelt dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és tőlük a kasszában lévő pénz átadását követelte. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta a fenyegetés során.

A vádlott a bűncselekmények elkövetése révén összesen mintegy 860 ezer forint készpénz szerzett meg.

A vádlott 2016 augusztusában egy XXI. kerületi postahivatalból is megkísérelt fegyverrel pénzt szerezni. Az elkövetés napján a kora délutáni órákban megjelent a postánál, és még az üzlet előtt eltakarta az arcát egy sállal, a fejére pedig sapkát húzott, ami a postában dolgozó egyik alkalmazottnak gyanús lett. A nő ezért egy munkatársával az ajtóhoz szaladt, hogy azt bezárja, amikor azonban ezt a vádlott meglátta, ő is az ajtóhoz futott, közben elővette a pisztolyát és az ajtóhoz érve, azért hogy annak bezárását megakadályozza, a pisztolyt az ajtórésbe tette. Az üzlet dolgozóinak azonban sikerült megakadályozniuk, hogy a vádlott az ajtót kinyissa. A férfi végül elmenekült a helyszínről.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben öt rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette - illetve egy esetben annak kísérlete - miatt emelt vádat, amely bűncselekmények miatt a szabadságvesztés felső határa a visszaeső elkövető esetén - a halmazatra is tekintettel - a 20 évet is meghaladhatja.