Ötvenmillió lesz a bajnokok jutalma

Az olimpiai aranyért az eddigi 35 millió forint helyett 50 millió forint jutalom jár - egyebek mellett így módosította a kormány a 2013-ban hozott rendeletét. A megemelt jutalmak a 2020. január 1. napját követően elért sporteredmények után járnak.
Németh Géza, 2020. december 9. szerda, 08:26
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet az olimpiai aranyérem után 50 millió, az ezüst után 35,7 millió, míg a bronzérem után 28,5 millió forint jutalmat irányoz elő. Eddig a jutalom 35 millió, 25 millió, illetve 20 millió forint volt.

A paralimpiai bajnokok eddig a "normál" támogatás felét kapták (ezt mondta ki a jogszabály). Az új rendelet már összegeket is meghatároz, mégpedig az aranyéremre 17,5 millió, az ezüstre 12,5 millió, míg a bronzra 10 millió forintot. Vagyis a paralimpikonok a régi támogatás felét kapják.

Emelte a kormány a világ- és Európa-bajnokság esetében, olimpiai versenyszámban elért eredmények jutalmazását is. Például az Európa-bajnokságon - felnőtt korosztályban - egyéniben elért első helyezésért az eddigi 1 millió forint helyett 3,75 millió forintot kapnak. Az a sportoló, aki ugyanezt világbajnokságon éri el, az eddigi 2 millió helyett 6,25 millió kap.

Az edző, sportszakember nem részesülhet magasabb összegű támogatásban, mint a legeredményesebb versenyzőjének járó összeg. Csapatsportág esetében a szövetségi kapitány eredményességi támogatása nem lehet több, mint a versenyző részére járó pénzjutalom 150 százaléka.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.09 14:48

Megalázó ? így értékelte egy ápolónő az egészségügyi szakdolgozók fizetésemelését
Balogh Zoltán, a Magyar Szakdolgozói Kamara elnöke a Népszavának úgy fogalmazott, ?keserű szájízt okoz, hogy a most novemberi 20 százalékos emelés, valójában csak 16,5 százalék.? Ugyanis nem a múlt havi bért emelték húsz százalékkal, hanem a 2019-es bruttó béreket.
https://444.hu/2020/12/08/megalazo-igy-ertekelte-egy-apolono-az-egeszsegugyi-szakdolgozok-fizetesemeleset
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.12.09 13:05

Ez a lényeg.....erre jusson még több, végül is az a 35 millió elég megalázó lehet amit eddig kaptak, ráadásul ez annyiszor járt ahány aranyérmet hozott az illető tehát ez 35 millió/darab volt, meg az életjáradék amit havonta kapnak életfogytig.
Lássuk be most a COVID járvány tombolásának kellős közepén ez a legfontosabb....halomra hullanak az emberek, de ViktorFührer hobbijába, az élsportba ömlik a pénz, vagyis ez a jövő évi Tokiói Olimpián már így lesz az új tarifával.

Állítólag Néró is énekelt, miközben a tűzvész felemésztette Rómát.....végül is az őrület jelei nem változtak 2000 év óta sem....XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html