Újabb közel egymilliárdot költ a kormány sportra

A kormány három tételben 800 millió forint támogatást hagyott jóvá kézilabdára és vívásra, a határozatok a Magyar Közlönyben jelentek meg.
Németh Géza, 2019. május 8. szerda, 08:53
Fotó: Getty Images

A kormány támogatja, hogy az Eurohandball 2022 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság megrendezze a 2022. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság Magyarországon lebonyolításra kerülő mérkőzéseit. Erre a célra az idei költségvetésből 300 millió forintot irányzott elő - áll a határozatban.

A második tétel az idei FIE Felnőtt Olimpiai Kvalifikációs Vívó Világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódik. A Magyar Vívó Szövetség (mint rendező) 200 millió forintot kapott erre a célra.

A balmazújvárosi kézilabdasport támogatásához kapcsolódik a harmadik tétel. A  "Kalmár Zoltán Általános Iskola Diáksportjáért" Egyesület sportcélú infrastruktúra-feltételeinek biztosításához jutott 300 millió forinthoz. Korábban már százmilliókkal mentették a helyi focicsapatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.08 12:22

Gazdag országok nem költenek a sportra, a válogatott versenyzőik állami támogatás nélkül vesznek részt a versenyeken.
Ez a rohadék fidesz qrmány pedig a nép elcsórítása mellett irritáló összegeket fizet a teljesítményt nem mutató közpénztolvaj sportolóknak is.
Svédország, Finnország, Amerika nem fizet a sportolóknak a népnyúzó fidesz meg hatalmas összeget csesz el rájuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html