Ennyivel többet ér a látványsport a filmkészítésnél - döntött a kormány

A kormány 1 milliárd forintban limitálta az új filmek elkészítésére szolgáló TAO-támogatást. Ez elenyésző összeg a látvány-csapatsportok sok tízmilliárdos tao-támogatási lehetőségéhez képest.
Németh Géza, 2018. december 29. szombat, 07:40
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet kimondja, hogy a kormány 1 milliárd forintban határozza meg a társasági adó (tao) felajánlásokból a filmalkotások támogatására nyújtható éves keretösszeget. "A filmalkotás után járó támogatás igénybevételére vonatkozó jogosultságot, ezen keretösszeg kimerülését követően, az adott évre vonatkozóan nem lehet érvényesíteni, ezt a tényt a támogatási igazoláson fel kell tüntetni" - áll a jogszabály szövegében.

Az 1 milliárdos keret nem érinti az egyéb támogatási keretet, amely 2018-ban 33 milliárd forint volt.

Ugyan ez a rendelet a látvány-csapatsportok fejlesztési programjaira 50 milliárd forintot engedélyez 2019-re és 2020-ra (a két évre együtt). A látvány- és csapatsportokra - az előbbin túl - 40 milliárd forintnyi tao-támogatási igazolás állítható ki 2019-re és 60 milliárd 2020-ra.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Belze Bubi, 2018.12.29 12:06

Jól mutatja a regnáló hatalom kulturális horizontját..., meg Mr. Vajna tényleges lobbi-erejét is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html