Szakértő: nem is keresnek sokat a magyar focisták

A társadalmi feszültség ellenére közgazdaságilag indokolható, hogy a labdarúgó, aki évtizedeket feltesz az életéből a sportra, miért kap magas fizetést - állapította meg Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádióban.
Domokos László, 2019. január 3. csütörtök, 17:08
Fotó: Shutterstock

A magyar kormány nem tett le a nyári olimpia megrendezéséről, ehhez jó tapasztalatot adnak a világversenyek - idén asztalitenisz-, vívó-, kajak-kenu- és öttusa-világbajnokságot is rendez az ország. A magyar sportpolitikai gyakorlat nem elsősorban gazdasági tevékenységnek tekinti ezeket a versenyeket, bár mindig hozzátesszük, hogy a különböző számítások szerint mennyire megéri a szervezés - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász InfoRádió Aréna című műsorában..

A labdarúgók fizetése társadalmi feszültségeket is kelt. Az utóbbi 10-15 évben drámaian csökkent az átlagember és a professzionális labdarúgó keresete közötti arány. Ennek is megvan a közgazdasági oka. Annak ugyanis, hogy valaki vállalja azt a típusú kockázatot és hosszú távú befektetést, hogy az életének egy bizonyos szakaszáig csak labdarúgással foglalkozzon, ára van, hiszen ez óriási kockázatot jelent - tette hozzá a sportközgazdász.

Dénes Ferenc szerint az új szabályozással Magyarország az egyik legkedvezőbb adózású ország lett a labdarúgók számára. Beszélgethetünk arról, hogy egy fodrász nem, egy focista pedig megkaphat ekkora adókedvezményt, de látszik az a politikai döntés, hogy kiemelt terület, hogy a sportban eredményeket érjünk el. Ehhez rengeteg eszközzel próbál hozzájárulni a kormányzat - szól a megállapítás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.01.03 17:57

Itt egy cirkuszi mutatványröl van szó, amiért nálunk senki nem fizet, pokolian veszteséges, olasz, francia, spanyol, német focival ellentétben, amik fenntartják magukat,input végtelen, output semmi, persze hogy sokalják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html