Sportfogadás, lottó és sorsjegy is járna a cigarettaárusítás mellé

Lottót és sorsjegyet is árulhassanak a dohányboltok - javasolja a fideszes Lázár János.
MTI-Eco, 2012. november 16. péntek, 17:19
Fotó: Napi.hu

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken kezdeményezte a szeptemberben elfogadott trafiktörvény módosítását. A jogszabály szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A törvény alapján dohányboltokban dohánytermékeken kívül mást nem lehet majd kapni.

Lázár János ezen változtatna. Indoklása szerin a szerencsejáték-forgalmazás törvényi előírásainak betartása - vagyis hogy 18 éven aluliak nem vehetnek részt szerencsejátékban - az adóhatóság ellenőrzése mellett a dohányboltokban is biztosított. A trafiktörvény egyébként nemcsak a fiatalkorúak kiszolgálását tiltja, hanem azt is, hogy amíg 18 éven aluli az üzletben tartózkodik, addig bárkinek dohányterméket adjanak el.

A parlamentnek benyújtott módosító javaslatában Lázár János arra adna lehetőséget, hogy a trafikok sorsolásos játékokat - például lottót, kenót -, illetve sorsjegyeket áruljanak, valamint sportfogadásokat is lehetne ott kötni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2012.11.16 21:34

Csak készül az újabb 5.000 fidesznyik zsíros állás! S persze a részletszabályok megint későn jelennek meg! Ahogy látható az is, hogy a törvények képlékenyek, akár a gumicukor!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html