Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány határozatot hozott a 2022. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság magyar-szlovák társrendezéséhez szükséges forrás biztosításáról. A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály szerint a jövő évben 1,3 milliárd, míg 2021-ben 1 milliárd 860 millió forint fordítható erre a célra. A pénzt a rendező cég, az Eurohandball 2022 Nonprofit Kft. használja fel. Ez az összeg csak a rendezésre szól, az infrastruktúra megteremtése ezen felül értendő. A sportesemény színhelyi: Budapest, Veszprém, Szeged és Debrecen.

A  Budapest XVII. kerületi Rákosmenti multifunkcionális csarnok beruházásra a kormány eredetileg 6 milliárd 510 millió forintot irányzott elő. Ezt a mostani határozat megfejeli további 4 milliárd 892 milliárddal.

A  multifunkciós sportcsarnokot a ZÁÉV Építőipari Zrt., együtt az Építő-és épületkarbantartó Zrt.-vel, nettó 7 milliárd 985 millió forintért építheti és tervezheti meg. A spotcsarnok nettó alapterülete közel 8 ezer négyzetméter. A küzdőtéren lesz kézilabda, kosárlabda és röplabda pálya, de a létesítmény egyéb sportágaknak is helyet ad, ezek közé tartozik a futsal, a teremhoki, a tollaslabda, az asztalitenisz, a ritmikus gimnasztika, a birkózás és a cselgáncs is. A lelátókon normál üzemben 1510 személy foglalhat helyet, de nagy rendezvényeken - a küzdőtéri helyekkel együtt - 1860 lesz az ülőhelyek száma.