Stadionok helyett kórházakra költene az MSZP

Egészségügyi katasztrófát szabadít Magyarországra a Fidesz. Kórházak működése állhat le fizetésképtelenség miatt: már most több gyógyító intézményben nem tudják beszerezni a megfelelő gyógyszereket, nincs pénz villanyszámlára, nem képesek biztosítani a napi működés alapvető feltételeit. Mindezt az okozza, hogy az Orbán-kormánynak nem számít az emberek egészsége: a Fidesznek csak az fontos, hogy mindenkitől beszedjék a pénzt, amit aztán stadionok építésére fordítanak. Eközben a kórházaktól és szakrendelőktől összesen 300 milliárd forintot vontak el- olvasható az MSZP közleményében.
Napi.hu, 2014. március 4. kedd, 14:45
Fotó: Napi.hu

A jobboldal a várólisták után a kórházak adósságának rendezésével is csődöt mondott. A Fidesz nemrég beismerte, hogy a várólisták csökkentése számukra reménytelen. Nem véletlen az sem, hogy az államkincstár internetes oldaláról gyorsan eltüntették a kórházi adósságok mértékét - emeli ki a közlemény.

Ebben a helyzetben az összefogás pártszövetség programja jelentheti a kiutat: radikálisan csökkentik, illetve teljesen megszüntetik a várólistákat, és biztosítják a kórházak működéséhez szükséges finanszírozást. A Mesterházy-kormány stadionok építése helyett az emberek egészségére költi a meglévő pénzt. Ez a garanciája annak, hogy a kormányváltás után nem kell majd hónapokig várni műtétekre, diagnosztikai vizsgálatokra - ígéri az MSZP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.04 18:32

..nagyon sok korház újul meg

: siófok 3 mrd ,kaposvár 3 mrd ..balassagyarmat 4 mrd ,szekszárd 3 mrd ,szentes 3 mrd ,makó 1 mrd ..,de itt új is épült az 1 fidesz alatt 2 mrd -ért 2001 -ben ...rákcentrumok 40 mrd-ért !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html