Stop Soros: megszólalt Soros alapítványa

A Stop Soros törvénytervezet nem a magyar származású amerikai üzletemberről, és nem is a Nyílt Társadalom Alapítványról szól - közölte közleményben a Soros György által alapított alapítvány.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 23. kedd, 20:49
Fotó: Pixabay

A múlt csütörtökön jelent meg a Stop Soros törvénycsomag, amelynek értelmében a kormány adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatásában részt vevő szervezeteket, 25 százalékos illetéket szabna ki a külföldről érkező támogatásokra, illetve bevezetné az idegenrendészeti távol tartást.

A tervezett jogszabállyal kapcsolatban kedden közleményt adott ki a Soros György alapított Nyílt Társadalom Alapítvány, amelyben azt írták: a törvénytervezet nem a magyar származású amerikai üzletemberről, és nem is róluk szól - írja a hvg.hu.

"A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat, és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit. A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett, és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát" - olvasható a közleményben.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK