A Hiventures pénzügyi befektetői szerepvállalása, kiegészülve a Microsoft ingyenesen igénybe vehető felhőszolgáltatásaival, illetve mérnöki és egyéb segítségével olyan ajánlat, ami lehetővé teszi a startupoknak, hogy a termékük fejlesztésére koncentráljanak - mondta Kisgergely Kornél, a kockázati tőkealap-kezelő vezérigazgatója. Hangsúlyozta, a két társaság közös ajánlattal tudja segíteni az induló vállalkozásokat, ami több, mint amit eddig külön-külön kínáltak.

Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, nem elég egy jó ötlet, kell hozzá jó üzleti koncepció és technológia. A Microsoft fontosak tartja a startupokat, amelyeket technológiai háttérrel és szakmai tanácsadással támogat.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, az együttműködéssel segítik az induló vállalkozásokat, ezekből lesznek azok a vállalatok, amelyek a jövőben hozzájárulnak a magyar gazdaság versenyképességéhez.

A Microsoft tájékoztatása szerint a diákok digitális írástudását, készségeit fejlesztő Digital Skills for Youth programjuk egyik legismertebb eleme a Microsoft Imagine Cup nemzetközi innovációs verseny, amelyen 2004 óta 190 országból több mint 1,6 millió fiatal vett részt.

A szerdai magyarországi döntőn egy tankönyvvel együtt használható, a virtuális valóságra épülő telefonos alkalmazást kifejlesztő innobie, valamint az örökletes mellrák korai felismerését segítő technológiai megoldást kifejlesztő RientiQ Biotechnologies volt versenyben.

A szakmai zsűri döntése alapján a közép-kelet-európai fordulóra az innobie jutott ki.

A globális döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalmat és nagy értékű Azure hozzáférést nyer, emellett személyes mentorálást kapnak a Microsoft cégvezetőjétől, Satya Nadellától.

Képünk forrása: Shutterstock