Stresszhelyzet esetén lehet új IMF-megállapodás

A magyar kormány valószínűleg csak komoly "piaci stresszhelyzet" esetén kérne újabb IMF-finanszírozást - vélekedtek az önkormányzati választások után várható fejleményekről az MTI által megkérdezett külföldi elemzők.
MTI-Eco, 2010. október 4. hétfő, 12:17
Fotó:

A Morgan Stanley helyzetértékelésében közölte: nem ért egyet azokkal a piaci szereplőkkel, akik szerint a kormány a helyhatósági választások nyomán új hitelprogramot kívánna kötni a Nemzetközi Valutaalappal. "Ez nem illene bele egy olyan kormány karakterébe, amely kifejezett jövőbeni célként határozta meg a nemzetközi szervezetektől független gazdaságpolitika folytatását" - vélekedtek a bankház feltörekvő piaci elemzői.

A Morgan Stanley szerint "nem kétséges", hogy az IMF továbbra is kész és képes segíteni Magyarországnak, akár az új elővigyázatossági hitelkeret hozzáférhetővé tételével, akár a jelenlegi egyezmény meghosszabbításával. A Fidesz-kormány azonban valószínűleg csak akkor keresné meg ismét a valutaalapot, ha "a finanszírozási piacok súlyos stresszhelyzetbe kerülnének, és nem előbb".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.04 12:31

Nem lesz stresszhelyzet. A költségvetési hiány 3% alatt lesz, ez meg van igérve, a 3 negyedéves Usa jelentési szezon meg valószinüleg jó lesz, tehát túl nagy valószínüsége a pánikhangulatnak, kardba dülöngélésnek nincs, (a közeljövőben ).
A főbb feltételeket meg teljesítettük Simor bérét leszámítva, sőt akár azt is ha az EU beperel minket és Mi meg elvesztjük a pert vagyis marginális kérés ami a jogászok kompetenciája nem a politikusoké...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html