Súlyos baleset egy magyar rendezvényen - sokan megsérültek

Tucatnyian megsérültek, amikor a nézők közé hajtott egy rallyautó Tótkomlóson. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.
K. Kiss Gergely, 2019. június 10. hétfő, 09:25
Fotó: Rendőrség

Tótkomlós belvárosában 2019. június 9-én egy engedélyezett rallyversenyt rendeztek. A rendezvény záró programja közben 18 óra 45 perc körül egy versenyautó a nézők közé hajtott - írja a police.hu. Az M1 értesülése szerint 11 sérültje van a balesetnek, 2 súlyos sérültet helikopter szállított el a helyszínről.

A balesetet követően a szervezők a következő közleményt tették közzé: vasárnap a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott. A beol.hu olvasói beszámolója alapján a versenyautót a nézőközönség emelte fel, hogy az alá szorult sérülteket ki tudják szabadítani.

A rendezvény rengeteg látogatót vonzott minden évben. Idén is több mint száz autós érkezett a városba a kétnapos programra.

A biztonság kapcsán megoszlanak a vélemények: a szalagkordon, a gumik, a szalmabálák jelképesek - mondják sokan. Életek megmentésére nem alkalmasak - tette hozzá egy anyuka, aki kisfiával járt a helyszínen. Kódolva volt, hogy egyszer tragédia történik - mondta egy helybeli, azt is hozzátéve, laikusként nem érti, a versenyzők némelyike miért "emberkedett" (például lehúzott ablakokkal száguldottak, volt, aki kilengette karját az autóból).

A hírportál úgy értesült, vasárnap már a versenynek vége volt, a versenyzők díjátadóra készülődtek. Az a szokás, egy utolsó kört (felvonulva) tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat ezúttal is. Egy versenyző viszont a nézők közé csapódott a komlósi Bástya áruház közelében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2019.06.10 10:07

A Keleten.hu írásában van felvétel is ! A biztonsági előírásokhoz nem tudok mit hozzászólni , ez legyen a biztonsági szakértők feladata ! De a verseny már véget ért csak úgynevezett "tisztelet kör " volt hátra ! nem értem a piros balesetező autó balra történő megcsúszását ! --- http://www.keleten.hu/belfold/6775/sulyos-baleset-tortent-vasarnap-totkomloson-nezok-koze-hajtott-egy-versenyzo-a-rallyn/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html