Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megkérdezettek közel kétharmada szerint sok alternatív gyógyítási módszer hatásosabb a hivatalos orvoslásnál - az ilyen módszerekkel szemben teljesen szkeptikusak aránya bőven 20 százalék alatt van. A válaszadók 68 százalék gondolja úgy, hogy a gyógyszergyárak a profitjukat féltve ellehetetlenítenek természetes és olcsó gyógymódokat. Mindez azt mutatja, hogy óriási az igény a hivatalosan támogatott, a tudomány által elismert módszereken túli, alternatív megoldásokra - olvasható a portál cikkében.

A teljes statisztika szerint minden második magyar támogatja az alternatív medicinát  bő harmaduk pedig ambivalens módon közelít a témához (az összes többi). Ez jó illusztrációja annak a csúnya csapdahelyzetnek, amiben vagyunk: egyik oldalról ott a siralmas állapotban levő magyar egészségügy, a másikon az alternatív medicina világa, ahol csak úgy hemzsegnek a csalók, kuruzslók, a megalapozatlan, sokszor egyenesen veszélyes csodamódszereikkel.

A válaszolók 27 százaléka szerint a védőoltás több bajt okoz, mint hasznot, vagyis Magyarországon több mint kétmillió ember egyszerűen nem hiszi el, hogy a védőoltás hasznos dolog. A homeopátia szilárd támogatóinak aránya ugyanakkor alacsonyabb, mint a hardcore oltástagadóké.

A tudomány ellenkező állítása dacára a megkérdezettek pontosan háromnegyede azt hiszi, hogy az egészség záloga a rendszeres méregtelenítés. Emellett a válaszolók közel  80 százaléka többé-kevésbé egyetért azzal, hogy a betegségek nagy része lelki eredetű, és a gyógyszerekkel, orvosi beavatkozásokkal félrekezelik őket. Mindez arra utal, hogy az agyakban nagyon-nagyon hatékonyan meg van ágyazva a legveszélyesebb áltudományos átveréseknek.

A természettudományos oktatás totális csődjét jelzi, hogy a diplomások között többen támogatják az alternatív medicinát, mint a legfeljebb 8 általános végzettségűek - olvasható a cikkben.