Súlyos a baj a Postánál - készüljön a káoszra

Munkaerőhiányról, nagy fluktuációról és csalódást keltő bérekről beszélt Pfeifer Tamás, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke a Hír TV-ben.
Szász Péter, 2017. augusztus 18. péntek, 10:25
Fotó: Napi.hu

Benne van a pakliban, hogy karácsonykor ismét összeomlik a posta, mint ahogy az 2016-ban történt - mondta az alelnök a műsorban.

A Posta nemrég azt mondta, hogy 150 embert azonnal fel tudnának venni, Pfeifer szerint azonban csak gépkocsivezetőből, vagy kézbesítőből is szükség lehet ilyen létszámbővítésre. A cég folyamatosan toboroz, például 20 ezer forintot kap az a kolléga, aki új embert visz a céghez.

A Posta szórólapokon hirdeti, hogy 210 ezer forintot is meg lehet keresni a cégnél, ez ugyanakkor a pótlékokkal, ösztönzőkkel, költségtérítésekkel és cafeteriával együtt értendő. A jelentkezőknél az veri ki a biztosítékot, hogy ők azt hiszik ennyi az alapbér, a meglévő dolgozóknál pedig az, hogy sokan nem keresnek ennyit - mondta az alelnök.

A gond az, hogy bár korrekt béremelést kaptak a postai dolgozók, ezt más ágazatokban is megkapták, így a Posta nem lett vonzóbb más munkahelyekhez viszonyítva. A fluktuáció nagy, sokan elmennek bevásárlóközpontokba dolgozni, targoncázni, vagy külföldön keresnek munkát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.18 18:17

Káosz, mint mindenhol. A főnökök kiosztották maguknak a milliós prémiumokat, és csodálkoznak hogy nem találnak rabszolgát százezerért. A legszebb az lesz, amikor nem lesz aki kivigye a nyugdíjat a hőzöngő nyuggereknek... akkor lesz kalamajka, utcai harcok, barikádok, a felbőszült nyuggerek talán még a Parlamentet is megtámadják...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.08.18 16:40

Dehogy omlik, hiszen a szemünkbe hazudják a médiumok segítségével, hogy nem.
És ők, mármint a Posta vezetői, marketingesei el is hiszik maguknak.
Csal azok nem, akik várják és feladták a küldeményt.
Majd összeülnek a vezetők, és az állam meg a MÁV után ők is pályáztatnak egy közröhejes kabalafigurát.
És azt a közröhejes kabalafigurát lobogtatva hazudják újra a szemünkbe, hogy a Posta megújult, jobb lett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html