Súlyosabb arculatra vágyik a Nébih

Jövőre erősíteni kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "rendőrségi attitűdjét", fejleszteni kell a hivatal szemléletformáló szerepét társadalomban, a tudatos vásárlói magatartás kialakulását - mondta a Nébih elnöke pénteken az M1 csatornán.
MTI, 2016. december 30. péntek, 19:56
Fotó: Napi.hu

Oravecz Márton kiemelte: 2016 egyik legnagyobb eredménye, hogy bebizonyosodott, a Nébih-re szükség van, a szervezet 2017-ben továbbra is önálló intézményként működik majd. A Nébih idén 380 millió forint bírságot szabott ki.

Ahhoz, hogy a hivatal jövőre is hatékonyan tudjon fellépni a feketegazdaság, a hamisítók és a csalók ellen, bővíteni kell a Nébih eszköztárát, és informatikai fejlesztésekre is szükség van - hangsúlyozta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2016.12.30 20:25

Teljesen beteg ez a manus, még ott tart, hogy majd jól össze vissza megbüntetgetjük a piaci szereplőket a pl. különféle jelőlési hibákért..

Laborvizsgálatokra meg persze alig van pénz...

Nem pénzt beszedni meg büntetni van ez az intézmény... nem rendőrség és biróság meg büntetésvégrehajtás a szerepe hanem a bármi okból nem megfelelő élelmiszerek kiszürése lenne a feladata..(mikrobiólógia, minőség, növényvédőszermaradványok, adalékanyagok határérték megállaőitása, ellenőrzése, hütőlánc vizsgálata , gyártástechnológia ellenőrzése) ehelyett a jelöléseket vizsgálgatják meg azt hogy a vállakozó meg tudja e mondani, hogy az adott tételt honnan és mikor vette ... ( a jelőlésre és a nyomonkövethetőségre fókuszálnak a lényeg azaz a konkrét laborvizsgálatok helyett )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html