Sűrű nap vár ránk csütörtökön

Itthonról az ipari termelés, a nemzetközi tartalékok és az államháztartás egyenlegének alakulásáról érkezik jelentés, míg nemzetközi fronton az BoE és az ECB kamatdöntése lesz az érdeklődés fókuszában.
NAPI, 2013. március 6. szerda, 17:06
Fotó: Napi.hu

Nem lesz hiány makroadatokban szerdán. A KSH az ipari termelés előzetes januári adatait közli (decemberben 7,6 százalékos volt a volumencsökkenés), az MNB a nemzetközi tartalékok alakulásáról számol be, délután pedig az NGM teszi közzé az államháztartási hiány februári statisztikáit. Az áht-deficit januárban 2,5 milliárd forintra rúgott, a tavaly januári 107,3 milliárdos többlettel szemben.

Délelőtt jön a németországi ipari megrendelések januári alakulását bemutató adatsor (itt a decemberi csökkenést növekedést követhette), majd a Bank of England és az ECB kamatdöntése következik - mindkét esetben tartás valószínű. Délután az amerikai külkermérleg-egyenlegről, a munkanélküli segélyért jelentkezők számának alakulásáról érkezik statisztika, késő este pedig - a New York-i piaczárás után - a Fed teszi közzé a legnagyobb bankok stressztesztjének eredményét.

HOZZÁSZÓLÁSOK