Svájci frankért MiG-et?

A Honvédelmi Minisztérium meghirdetett nyolc MiG-29-es vadászgépet és húsz hozzájuk tartozó hajtóművet; ha egy afrikai országnak esetleg svájci frankban vannak a tartalékai, a mai árfolyamon bagóért juthat a kisebb légi flottához.
NAPI, 2011. augusztus 12. péntek, 08:56
Fotó:

A Honvédelmi Minisztérium pályázatot hirdetett az orosz államadósság fejében a magyar hadsereghez került vadászgépek egy részére: hat MiG-29B-t és nyolc kétszemélyes MiG-29UB-t, illetve egy másik csomagban 20 RD-33-as hajtóművet adnak el, utóbbiak tartalékként szolgálhatnak a gépekhez. A tenderen természetes személyek és jogi személyek is részt vehetnek, az indulás feltétele a pályázati anyag megvásárlása, továbbá az első csomag esetén 20 millió, a második esetén 10 millió forint biztosíték befizetése. Ez utóbbi beszámít a vételárba, de ha a jelentkező például a pályázati folyamat közben kiszáll, akkor elbukja ezt a pénzt.

A HM szakértőinek precizitását mutatja, hogy a vadászgépek és a hajtóművek esetén is forintra kiszámolták a minimális vételárat. A MiG-eket legkevesebb 3 milliárd 457 ezer 39 forintért, a tartalék hajtóműveket 630 millió 999 ezer 243 forintért lehet levinni. A minisztérium ajánlatokat vár a két csomagra külön-külön, illetve egyben, az önálló és a kapcsolt pályázatokat külön kezeli.

HOZZÁSZÓLÁSOK