Végóráit éli a szabadalmi hivatal?

Már sajtókapcsolata sincs a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH), a sajtófőnök nagyjából két héttel ezelőtt távozott, utód nélkül - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2019. február 28. csütörtök, 13:41
Fotó: Napi.hu

Mindez annak előkészületeit jelezheti, hogy az SZTNH valóban beolvad a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba (NKFIH), igaz, erről még nincs döntés - írta a napilap.

Árulkodó jel lehet az a minapi miniszterelnöki határozat, amely szerint az SZTNH elnökének, Luszcz Viktornak március 14-i hatállyal megszűnik a megbízatása. A jogász 2017. március 1-jétől töltötte be posztját.

Tavasszal kerülhet a kormány elé a jelentés arról, hogy miként olvadhatna be az SZTNH az innová­ciós hivatalba - tudat meg a Magyar Nemzet az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM). A tárca egy korábbi, 2018. októberi kormánydöntés alapján indította el a vizsgálatot.

Palkovics László tárcavezető tavaly novemberben egy konferencián megemlítette, hogy az NKFIH jelenlegi, alapvetően finanszírozási ügynökségi tevékenységét ki kell egészíteni koordinációs és támogatási, valamint szellemi tulajdonvédelmi funkciókkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK