Szabadsággal jutalmazná a házas közszolgákat a kormány

Kormányzati döntés született arról, hogy a központi közigazgatásban dolgozók első házassága esetén, rendes szabadságukon túl, plusz öt nap szabadságot kapnak - írta a hvg.hu a HírTV-re hivatkozva.
Domokos Erika, 2018. november 22. csütörtök, 07:42
Fotó: Napi.hu - Hornyák Dániel

Az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, Soltész Miklós egy konferencián bejelentette, azért fog plusz öt nap szabadság járni a központi közigazgatásban, ha valaki házas. A HírTV tudósítása szerint az államtitkár hozzátette: a magyar családokat nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is támogatni kell - olvasható a hvg.hu cikkében.

Akkor tud családbarát lenni Magyarország, ha minél több szereplő - civilek, vállalati szféra, egyházak és a kormány - részt vesz a családbaráttá alakításában - mondta a konferencián szintén részt vevő Novák Katalin család és ifjúságügyi államtitkár.

A volt emberi erőforrás miniszter, most miniszterelnöki biztos Balog Zoltán is felszólalt: "Miért is ne tennénk anyagilag motiválttá abban az embereket, hogy érdemes legyen gyereket vállalni?! Az ne legyen szegénységi kockázat! Miért is ne tennénk érdekeltté abban, hogy tartósan kössék össze megbízható formában az életüket, mint más párkapcsolatok. Szerintem, ezt nem kell szégyellni! Az fontos, hogy legyen egy következő lépés, amikor a pénztárcától eljutunk a szívig, meg a lélekig és rádöbbennek arra, hogy ez így sokkal jobb!" - idézték Balogot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.22 11:36

Egy másik aljasság a melósok ellen:
"Újra elővették azt a 2017 tavaszán már lesöpört javaslatot, mely szerint a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedne az egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgozók munkaidőkerete."
------------------------------
Tehát itt a legjobb példa, hogy a fiataloknak miért nem érdemes szakmát tanulni és melósként elhelyezkedni:
aljas rabszolgabérek
a gyárban a melósnak minden tilos: telefon, ülve dolgozni, még hugyozni is
dudaszóra enni, ha éhes vagy, ha nem, akkor kell
hajnalban menni dolgozni vagy éjszakára
nehéz bakancs, védőszemüveg, védő ez-az
túlóra túlóra hátán, és egyszer majd talán ki is lesz fizetve
most dolgozz, de ne jusson semmire, mert nem fizetik ki
Szóval, kedves fiatal, úgy válassz pályát, hogy ha melós leszel, a sz@r végét fogod meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html