A miniszterelnök egy hét szabadságot vett ki az országgyűlési választás után, csak szerdán kezdi újra a munkát - értesült az Index. Orbán a múlt héten szerdán levezette a választási győzelem utáni első kormányülést, ahol a Nemzeti Választási Iroda vezetői számoltak be a kormánynak. Ezután részt vett a Fidesz-elnökség ülésén is, közben pedig külön-külön személyes megbeszéléseket folytatott azokkal a kormánytagokkal, akikre a következő kabinetben is számít.

A kormányalakítási tárgyalások e hét második felében folytatódnak. A portál szerint Orbán nem kapkodja el a végleges névsor bejelentését. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kettévágásával létrejövő új igazságügyi tárca leendő vezetőjét, Trócsányi Lászlót csak május végére rendelték haza Párizsból, ezért a Fidesz-vezetésében úgy vélik, addig szinte biztos, hogy nem alakul meg az új Orbán-kormány.

Trócsányi jelenleg Magyarország párizsi nagykövete. 2000 és 2004 között Brüsszelben vezette a diplomáciai képviseletet, 2007-2010 között az Alkotmánybíróság tagja volt.