December 16-án lejár az a három év, ami előzetes letartóztatásban tölthető, kiengedik a sajtóban csak bróker Marcsiként emlegetett D. Sándornét, aki így a karácsonyt már otthon töltheti - értesült a Népszava. A letartóztatás a "törvényi maximum elérése miatt" szűnik meg.

A bíróság tájékoztatása arról is szól, hogy eddig "nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést, vagyis bűnügyi felügyeletet rendeljen el" a vádlottal szemben.

Vagyis a jelen állás szerint kiengedése után sem a korábbi házi őrizettel, sem az egykori lakhelyelhagyási tilalommal sem kell számolnia, de még csak elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie. A nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza.

A Szolnoki Törvényszéken azért hozzátették, hogy a hátralevő csaknem két hétben még érkezhet a bűnügyi felügyelettel kapcsolatos indítvány a bíróságra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015. tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok pedig nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Miután sikerült hazahozni, 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene. Könnyen lehet, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként.