Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik legismertebb belga lap, a Het Laatste Nieuws kedden délelőtt közölt cikket arról, hogy egy pénteki házibulin rajtaütött a helyi rendőrség Brüsszelben. A lap orgiaként hivatkozott az eseményre, ahol 25 ember vett részt, zömmel férfiak és a kijárási tilalom dacára megtartott eseményen kábítószert is lefoglaltak.

A részletek között említették, hogy az Európai Parlament egyik frissen lemondott képviselője is jelen volt, aki a rendőrség razzia kezdetekor egy ereszcsatornán próbált elmenekülni a helyszínről, majd a mentelmi jogára hivatkozott.

Később a portál frissítette a hírét, amelyben már körülírták, hogy Szájer József fideszes politikusról van szó, de nem nevesítették, csak annyit írtak, hogy a Fidesz egyik alapítója, a párt korábbi frakcióvezetője, aki az elmúlt éveket a strasbourgi-brüsszeli politikában töltötte. A magyar politikus személye azért is volt benne a magyar és a külföldi sajtó találgatásaiban, mert a fideszes EP-képviselő - a hatályos Alaptörvény első változatának szerzője - szombaton jelentette be, hogy december 31-gyel lemond mandátumáról. Döntését azzal indokolta, hogy megfáradt.

Maga Szájer József kedd délután közleményben erősítette meg, hogy jelen volt az eseményen. A következő sorok jelentek meg honlapján:

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

A bejegyzés időközben eltűnt a politikus oldaláról.

A koronavírus-járvány miatt szigorú lezárási szabályok szerint működő Brüsszelben tilos házibulikat tartani, legfeljebb egy, háztartáson kívüli személy hívható meg lakásonként. A tilalmat megszegők büntetése akár 1000 euró is lehet, de az átlagos bírság összege 250 euró.