Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megfogalmazták négypontos követelés listáikat a szakszervezetek, melyeket a kormánynak intéznek. Ezek - a lap összefoglalója szerint - a következők lesznek:

 

  • A Munka törvénykönyvét úgy módosítsák, hogy az a mostaninál jobban szolgálja a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!
  • Követelik a bérek rendezését is. Elvárják a minimálbér két számjegyű emelésétől kezdve a cafetéria visszaállításán át a közszféra béreinek rendezéséig több tényező megtárgyalását.
  • El akarják érni a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításakor.
  • Valamint rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozását követelik.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) székházában karácsony előtt megalakult operatív munkacsoport szerda délután döntött a közös célokról. Az egyeztetésről egyedül a Munkástanácsok képviselői hiányoztak, képviseltette magát a MASZSZ több tagszervezete, a közszférát képviselő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) vezetői és a Liga Szakszervezetek egyik legerősebb tömörülésének, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ). A sztrájkköveteléseket a január 5-ére, szombatra meghirdetett fővárosi tüntetésen jelentik be.