Sok helyen magas a szálló por koncentrációja

Számos településen továbbra is magas a légszennyezettség a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati adatai szerint.
Szász Péter, 2019. október 26. szombat, 14:36
Fotó: Pixabay

A szervezet Facebook-oldalán azt közölte: Kecskeméten, Nyíregyházán és Szegeden veszélyes a levegőminőség. Négy településen egészségtelen; Debrecenben, Dunaújvárosban, Oszláron és Szolnokon, míg további tizenhét településen kifogásolt a levegőminőség.

A veszélyes levegőminőségű városokban még az egészséges embereknél is jelentkezhetnek légúti tünetek - emelték ki. Azt javasolták, hogy az érintett térségekben élők lehetőleg töltsenek kevesebb időt a szabadban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Milcsi88, 2019.10.26 17:03

A cikkből is világosan látszik, h nem feltétlenül a szilárd tüzelés a felelős a légszennyezettség kialakulásáért,hiszen az eddigi időjárás nem tette szükségessé a fűtőberendezések használatát. sok esetben a délies irányú légmozgások az észak-déli fekvésű, ill. völgyekben elhelyezkedő városokban okoz problémákat. Éppen elég autó rohangál már az utakon, és nyáron is kialakul nagyobb városokban szmog.Lásd Párizs esetét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html