BUX
39006

Számba veszik az állam vagyonát

A kormány 2012-től kívánja működtetni az egységes integrált nemzeti vagyonnyilvántartást - jelentette be Nagy Anna kormányszóvívő szerdán.

NAPI, 2010. augusztus 11. szerda, 17:18

A kormány felkérte az érintett tárcákat - a vidékfejlesztésit, a nemzeti fejlesztésit, a honvédelmit, a belügyit, és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát -, valamint és a KSH-t, hogy augusztus 30-ig hozzanak létre munkacsoport, amely megvizsgálja a nyilvántartási rendszerek kompatibilitását, szükségszerinti integrálását az új rendszerbe. Az "országleltár" 2012-től működik, a rendszer működtetése és fejlesztése pedig nemzeti fejlesztési miniszter feladat lesz.

A kabinet felkérte Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor, vidékfejlesztési minisztert, hogy az "országleltár" elkészítéséhez szükséges forrásokat a 2011-es költségvetésbe tervezzék be, illetve, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével legkésőbb 2011. december 31-ig készítsék el az "országleltárt", azon belül pedig egy egységes és integrált állami vagyon-nyilvántartási rendszert.

Az "országleltár" kapcsán a kormányszóvivő úgy vélekedett: a közvagyon törvényes, mindenekelőtt a nemzet érdekében történő felhasználása nemcsak az ország alapvető gazdasági érdeke, de fontos alappillére a társadalmi igazságérzetnek is. Amíg nem vesszük számba, hogy mink is van, nagyon nehéz tisztán látni, miből lehet gazdálkodni - húzta alá.