Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétvégén hiába igazi kiránduló időjárás várja a természetbarátokat a Bükkben, az év ezen szakában megszokottól eltérő az erdő képe a Bükkben. Mivel az idei télen a szokásosnál jóval kevesebb csapadék hullott ebben Magyarországon - az OMSZ legutóbbi összesítése alapján sokfelé 50-100 százalékkal maradt el a mennyisége az átlagtól - nem indultak be az időszakos tavaszi források ezen a területen sem. Az Egererdő Zrt. is arról tájékoztatta a Magyarmezőgazdaság.hu-t, hogy a hegység lábánál tavasszal előtörő időszakos források nem aktívak.

Viszont jó híreket is közölt az erdőgazdaság: márciusban elindult a csemeteültetés, amely során több mint egymillió növényt ültetnek el az erdőművelők a területen. Az erdészet által kezelt erdőkben -a terepviszonyok miatt - ez a munka csak kézzel, ékásóval végezhető. Ezzel a munkával is garantálják az erdők hosszú távú fennmaradását!

A kirándulókat pedig a források helyett kárpótolhatja az, hogy az Egererdő Zrt. mindhárom kisvasútja elindult, sőt, közeleg a Nyuszivonat, az erdészet húsvéti programja. Április 21-én a Mátravasút ünnepi járataira várják a családokat, április 22-én pedig két helyszínen, Szilvásváradon és Felsőtárkányban lesz húsvéti rendezvény.