BUX
41002

Szárnyaló Magyarországot jelez a mutató

Továbbra is messze a növekedést a zsugorodástól elválasztó 50 pontos határ felett van az MLBKT beszerzési menedzserindexe, bár a novembert megelőző két hónapban erősebb mutatókat számolt a logisztikai társaság.

Napi.hu, 2016. december 1. csütörtök, 09:14

A Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT)  beszerzési menedzserindexe (bmi) 56,6 ponton állt novemberben, ami jóval meghaladja a növekedés a zsugorodástól elválasztó 50 pontos határt. Idén ez a harmadik legkedvezőbb mutató, az ezt megelőző két hónap erősebb növekedést jelzett - derül ki a társaság beszámolójából.

A szezonálisan kiigazított index növekedés üteme annak ellenére gyengült az októberi 57,1 ponthoz képest, hogy a bmi számításához készített felmérésben megszólaló beszerzési menedzserek az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A bmi immáron a 11. hónapja jelzi a gazdaság bővülését.

A részindexek majdnem mindegyike 50 pont felett volt, ám többségük csökkent októberhez képlest. A változás ugyanakkor nem volt jelentős. Egyedüli kivétel a foglalkoztatási mutató, amely 50 pont alá kerül - azaz a foglalkoztatás zsugorodását jelzi novemberben. Ez a részindex idén hat alkalommal mutatott növekedést és öt alkalommal csökkenést.