Vonzza a beruházásokat a fideszes képviselő

Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselő cége uniós támogatással épít panziót Badacsonytomajon, a nyitás előtt szintén központi forrásból leaszfaltozzák az ahhoz vezető utat.
Komócsin Sándor, 2020. május 14. csütörtök, 09:05
Fotó: Getty Images

Igazán szerencsésnek mondhatja magát a Fidesz országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf - derül ki a 24.hu cikkéből. Családi cége két éve közel 50 millió forintos uniós támogatást kapott egy badacsonytomaji panzió felépítéséhez, a nyitás előtt pedig az állam adott majd' félmilliárdot a településnek, amiből a birtokhoz vezető utat is leaszfaltozzák.

A Szatmáry tulajdonában álló Nimfeum Kft. pontosan 49,6 millió forintot kapott arra, hogy pincészete mellé egy panziót is kialakítson. A pénzből a politikus az építkezés költségeinek több mint 40 százalékát fedezhette. A Nimfeum Kft. a honlapján azt ígéri, hogy a Villa Salve névre keresztelt szálláshelyet hamarosan meg is nyitják a látogatók előtt.

Ehhez pont jókor jön, hogy a kormány tavaly novemberben döntött arról, hogy költségvetési átcsoportosítással 465 millió forint támogatást ad Badacsonytomaj önkormányzatának útrekonstrukciós célokra. Ebből azt a néhány kisebb forgalmú külterületi utat javítják fel, amelyeken Szatmáryék birtokához, valamint a Ranolder-villához lehet eljutni. Ez utóbbi nemrég Rákay Philip érdekeltségébe került.

Fejlesztési céljainkat nem aszerint válogatjuk, hogy vannak a településen tehetős vállalkozók, politikusok - mondta Badacsonytomaj polgármestere a 24.hu-nak. Krisztin N. László szerint a hegyoldalban vízszintesen húzódó utak felújítása a kikötő és a hegytető közötti Kisfaludy út fejlesztéséhez kapcsolódik, és azt célozza, hogy lehetővé tegyék "a hegy derekán lévő szőlőterületek, természeti és épített értékek bemutatását".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri_2, 2020.05.14 09:38

Megint felmerül a rákay paraszt. Megtanult már számolni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.05.14 09:26

Ezek mind értéktelen, hasznot nem termelő "beruházások". Kidobott pénz az ablakon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html