Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államfőválasztás legfőbb esélyese Andrés Manuel López Obrador, Mexikóváros egykori polgármestere, aki azt ígérte, ha győz, leszámol a latin-amerikai országot fojtogató korrupcióval - írta a portál.

Amennyiben a baloldali politikus valóban győz, akkor olyan pártokat szorít ki a hatalomból - az Intézményes Forradalmi Pártot (PRI) és a Nemzeti Akciópártot (PAN) - amelyek közel száz éve kormányozzák szünet nélkül az országot.

A hivatalos statisztikák szerint csak az idén már több mint 13 ezer ember vált gyilkosság áldozatává az országban. A 64 éves López Obrador a korrupció elleni harc mellett megígérte az életkörülmények javítását is: a bérek és a nyugdíjak emeléséről beszélt abban az országban, ahol a statisztikák szerint a lakosság több mint negyven százaléka él a szegénységi küszöb alatt.

A Latin-Amerika második legnagyobb gazdaságának számító Mexikóban annak ellenére súlyos a válság, hogy az ország jelentős olajexportőr, s a fekete arany ára az utóbbi időben emelkedésnek indult. A peso árfolyama jelentős romlott a dollárhoz képest, s részben e miatt beindult az infláció is.

Kép forrása: Shutterstock