Százezer forint jutalmat kapnak a fővárosi idősotthonok és hajléktalanszállók dolgozói

A fővárosi idősotthonok és hajléktalanszállók dolgozói fejenként 100 ezer forint jutalmat kapnak decemberben – közölte csütörtökön a Főpolgármesteri Hivatal. A szociális munka napján beterjesztett javaslatot Karácsony Gergely főpolgármester írta alá.
Szabó Zsuzsanna, 2020. november 26. csütörtök, 17:43
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A jutalomban a fővárosi fenntartású szociális otthonok minden munkavállalója, több mint 2500 munkatárs részesül, erre a főváros közel 300 millió forintot szán. Az önkormányzat a külön juttatással ismeri el az idősotthonokban és hajléktalanszállókon dolgozók rendkívüli áldozatvállalását a koronavírus-járvány második hulláma idején - írja a 24.hu.

A szociális intézményeket pedig ismét meleg étellel segíti a főváros. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány következményeinek enyhítése érdekében Karácsony Gergely a veszélyhelyzet időszakában a közgyűlés hatáskörében eljárva elrendelte az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet számára a főváros területén hajléktalan vagy más szociális ellátásban részesülő állampolgárok egészségének védelmét, alapszükségleteinek biztosítását szolgáló étkeztetési feladatok ellátását is.

Az intézmény 39 ezer adag napi menüt tud biztosítani például a hajléktalanellátó intézményeknek, idős otthonoknak, családok átmeneti otthonának, főként azon intézményeknek, amelyek a karantén és a látogatási, illetve kijárási tilalom miatt bezárni kényszerültek.

A közleményben a 24.hu szerint megjegyezték, hogy hasonló intézkedésről a járvány első hulláma alatt is rendelkezett a Főpolgármesteri Hivatal.

HOZZÁSZÓLÁSOK