BUX
38240

Százmilliókból fejlesztenek tanyákat

A Tanyafejlesztési Program idei keretéből 440 millió forint összegben lehetőség nyílt további 28, korábban forráshiány miatt elutasított pályázat támogatására - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

MTI, 2012. december 21. péntek, 17:40

A kormányzati hírportál információja szerint Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter döntése értelmében az utólagos támogatásban részesült pályázatok a tanyai termékek piacra jutásának elősegítését, valamint a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztését szolgálják.

Az idén második alkalommal meghirdetett program keretében így 233 pályázó jutott összesen közel másfél milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz. A tavalyi program 930 millió forintos keretéből 201 pályázat nyert támogatást.

Az idei programra összesen 416 pályázatot nyújtottak be, közel 2,8 milliárd forint támogatási igénnyel. Ez a szakértők véleménye szerint a pályázói aktivitást és a program népszerűségét egyaránt jelzi.

A támogatási előlegek kifizetése jövő év elején, a teljes támogatási összegeké pedig 2013. június 30-ig várható. A nyertes pályázóknak legkésőbb 2013. április 30-ig kell megvalósítaniuk fejlesztéseiket - tájékoztat a kormany.hu.