Százmilliós fogás a magyar határon

Mintegy ezer hamis márkajelzéssel ellátott órát találtak a pénzügyőrök egy autóbuszon Nagylaknál, a százmillió forint értékű szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 25. csütörtök, 09:06
Fotó: Napi.hu

A pénzügyőrök egy román rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbuszt ellenőriztek az M43-as autópálya egyik pihenőhelyén - mondta Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Előkerült két utazótáska, amelyeknek egy szenegáli férfi volt a tulajdonosa. A pénzügyőrök a bőröndökben megközelítőleg ezer, világmárkák logójával ellátott karórát találtak. Az illető elmondta, hogy az órákat Görögországban, egy ajándékboltban vásárolta. Az előzetes szakértői vélemény megerősítette, hogy az órák hamisítványok, forgalomba hozatalukhoz a férfi nem rendelkezett a jogtulajdonosok engedélyével - tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök a 100 millió forintra becsült szállítmányt lefoglalták, a szenegáli férfi ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás. (Nemrég nagy adag cigarettát fogtak a pénzügyőrök.)

HOZZÁSZÓLÁSOK