Egyházi stadion: a Lazio és Domingo is fellép

Az ütemterveknek megfelelően halad a szegedi Dorozsmai út mellett az ifjúsági centrum építése, már a belső szakipari munkák zajlanak. Nyáron avatják fel a stadiont, a tervek szerint a Szeged-Grosics Akadémia a Lazióval játszik majd barátságos mérkőzést, és Plácido Domingo is itt koncertezik augusztusban - számolt be a Délmagyar.hu.
Domokos László, 2018. december 27. csütörtök, 18:18
Fotó: Pixabay

A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában a több mint tízhektáros területen sportszálló, labdarúgó stadion, sportcsarnok, szabadtéri színpad is épül. Az építkezés tavaly szeptemberben kezdődött el, az alapkövet áprilisban tették le.

Nagyobb kulturális eseményeket is tartanak majd az épülő ifjúsági centrumban. Évente több ilyen jellegű programot szeretnének, az első már meg is van: Plácido Domingo spanyol operaénekes, tenor augusztusban ad koncertet az új stadionban, már folyamatban van a szerződés aláírása - mondta Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke a lapnak.

A stadion mellé műfüves edzőpályák is épülnek a Szeged-Grosics Akadémia háromszáz utánpótlás-focistája számára. Az új stadiont egy nagyszabású nyitómeccsel avatják fel a nyáron, amikor is az olasz bajnokságban, a Serie A-ban játszó Lazio lesz a szegedi gárda ellenfele.

HOZZÁSZÓLÁSOK