Jó hír a színházszeretőknek: mégis lesz Szegedi Szabadtéri Játékok

Nemcsak az újszegedi színpadán tartja meg idén előadásait a Szegedi Szabadtéri Játékok, hanem a Dóm téren is lesznek nyári színházi esték - írta közleményében a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft. A produkciók ingyenesen tekinthetők meg.
Domokos Erika, 2020. június 9. kedd, 19:24
Fotó: MTI Fotó - Kelemen Zoltán Gergely

Az idei nyár sem múlik el Szabadtéri Játékok nélkül Szegeden. A korlátozások enyhítését követően újraindulhattak az előkészületek, így egyetlen változást leszámítva az eredetileg meghirdetett produkciókat láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - írja a fesztiválszervező közleményében.

Július 17-én Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én egy vígjátékok mutatnak be: Szente Vajk rendezésében érkezik a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja, majd a Hófehérke és a hét törpe című varázslatos családi mesebalett látható.

A Játékok vezetői emellett bejelentették: a Dóm tér (lásd képünkön) sem marad üresen - igaz nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a járványhelyzethez igazodva kerülnek színre produkciók. Július 24-én az Akárki című moralitásjáték érkezik a székesegyház elé. "Most jött el a történelmi pillanat, amellyel mintegy 90 éve adósok vagyunk, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok előképe a salzburgi dóm előtti játékok, amelynek műsorán minden évben az Akárkit állítják színre" - fogalmazott Herczeg Tamás igazgató. A mű az emberi lét alapkérdéseivel foglalkozik, főszerepekben pedig két Kossuth-díjas művészt láthat a közönség. A címszerepben Zsótér Sándor, míg a Halál és a Bölcs szerepében Hegedűs D. Géza lép színpadra. A Fogadalmi Templom elé álmodott produkciót Bodolay Géza rendezi.

Mindemellett augusztus 15-én egy szimfonikus zenekari koncert is gazdagítja az idei kínálatot.

Herczeg Tamás és Harangozó Gyula művészeti igazgató ebben a nehéz helyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a kultúra mindenki számára hozzáférhető legyen, így idén mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők - írták a szervezők.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK