Így tombolt ma a vihar

Fák dőltek ki és épületek rongálódtak meg pénteken az ország több pontján a viharos szél miatt. A tűzoltóknak az esti órákig 120 helyszínre kellett kivonulniuk - közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. Felborult egy teherautó pótkocsija is az M7-esen délután.
Domokos Erika, 2020. február 21. péntek, 18:39
Fotó: MTI Fotó - A kép illusztráció.

A legtöbb káresemény a fővárosban és Győr-Moson-Megyében volt, de több más megyében is hívták a tűzoltókat, főleg kidőlt fákhoz, kéményekhez, letört faágakhoz.

A Győr-Moson-Sopron megyei Gyömörén egy házra dőlt fa, Tatabányán a színház tetejét, Sopronban a levéltár oldalát rongálta meg az erős szél, Budapesten a VII. kerületben pedig egy tűzfalat bontott meg, téglák hullottak a járdára és autókra.

A viharban felborult egy teherautó pótkocsija az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Baracskánál. A közlekedési baleset miatt teljes útlezárás volt délután fél kettő körül az autópálya 34-es kilométerszelvényében.

A katasztrófavédelemnek nincs tudomása a viharral összefüggő személyi sérülésről, illetve áramkimaradásról - mondta Mukics Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK