Személycserék - Bienerth Gusztáv nagykövet lehet

Bienerth Gusztáv menekülő pályája diplomáciai poszt lehet akár Dél-Koreában, Fürjes Balázs mégis pályázhat az úszószövetség élére - értesült az ATV.hu.
Domokos Erika, 2017. augusztus 25. péntek, 18:52
Fotó: Napi.hu

Az úszószövetségi elnök "egyszerűen nem oda való, ahol most van", a Magyar Úszószövetség nem neki való - mondta a menedzseri/üzleti színtereken otthonosan mozgó Bienerth Gusztávról az ATV.hu-nak egy befolyásos forrás. Az a hír járja, hogy Bienerth Gusztáv számára ismét megnyílhat a diplomáciai pálya, akár nagykövet is lehet Dél-Koreában.

Az ATV forrásai szerint Bienerth Gusztáv "menthetetlen", esetében a bizalomvesztés szinte teljes körű. A programját az úszótársadalom többsége hónapokkal ezelőtt leszavazta, a 10 tagú elnökségének 7 tagja lemondott, csak ő maga, Sós Csaba szövetségi kapitány, valamint Fodor Szabolcs maradtak. Szeptember 1-jén a MÚSZ közgyűlése - a teljes körű tisztújítás jegyében - minden bizonnyal valamennyiünket visszahívja.

Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos ugyanakkor a startvonalon áll, de egyelőre nem pályázott. A hírportál szerint Fürjes ugyanakkor esélyes arra, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje legyen, 2019-től Tarlós István utódja lehet.

További részletek az ATV.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK