Elöntheti a szemét Budapestet - hol a pénz?

A fővárosi szemétszállításért felelős FKF még mindig nem jutott hozzá a területén beszedett tavalyi díjak több mint harmadához. Élénken tárgyalnak a kukaholdinggal a fizetésről.
Komócsin Sándor, 2020. február 17. hétfő, 08:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. és az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (becenevén kukaholding) között jelenleg is élénken zajlanak a tárgyalások arról, hogy az utóbbi teljes körűen kifizesse az előbbinek járó pénzt a szemétszállításért - közölte a fővárosi hulladékszállító a Népszavával.

Mártha Imre felügyelőbizottsági elnök január végén azt nyilatkozta, hogy az FKF kasszája változatlanul üres, az utolsó tartalékok február elejéig-közepéig tartanak ki. A kukaholding feladata az lenne, hogy beszedje a szemétdíjat az egész országban, majd visszajuttassa a hulladékszállítást végző térségi önkormányzati cégeknek, így az FKF-nek is. A négy éve bevezetett rendszer máig akadozik: az NHKV kiszámíthatatlanul fizet.

Azt, hogy mégse fogytak ki tartalékaikból, az FKF azzal indokolta, hogy "az elmúlt hónapok során időközönként történtek részteljesítések". Emellett decemberben rendkívüli módon megszigorították a cég gazdálkodását, így a társaság napi üzletmenete, ezen belül a folyamatos hulladékszállítás biztosított. Arról, hogy végül is meddig tartanak ki a fővárosi szemétszállítás tartalékai, illetve milyen remény mutatkozik a tavalyi év után az NHKV-tól követelt több mint 12 milliárd forint átutalására az FKF-nek, nem nyilatkoztak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2020.02.17 12:55

KAmu Geri inkűább facebbokozik, mint hogy valamit is csinálna
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.02.17 08:14

hadd öntse - reméljük a várat is elborítja a szemét:)
sokra hivatott - igényes nép
párja nincs
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html