Tisztítatlan szennyvizet enged a Dunába a Rudas fürdő

Dunai horgászok figyeltek fel rá, hogy a Rudas fürdőből tiszta medencevíz helyett ürüléket, vécépapírt, tamponokat tartalmazó kommunális szenny ömlik a Dunába. Bejelentésükre a bekötési hibát kijavították, a szennyezés azonban nem tűnt el - írja a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 12. szerda, 07:35
Fotó: Napi.hu

Az egyik horgász hivatalos bejelentést tett az illetékes hatóságnál, s  helyszíni szemlénél ki is derült, hogy a Rudas egy vezetéken át tényleg szennyvizet enged a Dunába. Egy másik szemlén a hiba oka is kiderült, miszerint a gyűjtővezeték felújításakor egy aknát tévedésből nem kötöttek rá a szennyvízhálózatra a gyógyfürdőben. A hatóság kimondta, a problémát 2018. május 1-ig rendezik - olvasható a portál cikkében.

A horgászok által a portálnak küldött képek szerint azonban a megadott határidő után is használt vécépapír, intim betétek, és kéztörlő kendők folytak be a Dunába. A Csatornázási Művek újabb vizsgálatából kiderült,  hogy egy másik vizesblokk használt vize még mindig nem a megfelelő csatornán keresztül távozik. Igaz, így már többszörös hígítással, a hatóság szerint immár veszélytelenül érkezik a szenny az élővízbe.

A fürdőt azonban így is felszólították a hiba elhárítására, amit azonban a portál és az ott horgászók által elküldött képek szerint a Rudas azóta sem volt képes műszakilag megoldani.

HOZZÁSZÓLÁSOK