Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 11 százalékkal nőtt az értékesítés volumene. Így 2014-ben összességében a kiskerforgalom volumene 5,2 százalékkal haladta meg az előző évi, a 2013-as 1,6 százalékos bővülés, illetve a 2012-es 1,9 százalékos mínusz után.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron decemberben 907 milliárd forint volt, ez 34 milliárddal több az előző évinél. Az élelmiszer-kiskereskedelmen belül a forgalom döntő hányadát (81 százalék) az élelmiszer jellegű vegyes üzletek adták, ahol az értékesítés volumene 2,5 százalékkal nőtt, miközben az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 5,3 százalékkal volt több, mint 2013. decemberben.

A nem élelmiszerek forgalma decemberben 7,4 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások a textil-, ruházati és lábbeli- (+13 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (+8,2 százalék), a használtcikk- (+7,2 százalék), a bútor-, műszakicikk- (+6,5 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer- (+5,7 százalék), valamint a könyv-,
számítástechnika-, egyéb iparcikküzletekben (+0,7 százalék).

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma decemberben is nagyot nőtt, volumene 11 százalékkal haladta meg az előző évit. A gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai pedig decemberben 2,2 százalékkal emelkedtek.