Szeptemberben is 5 százalék felett növekedtek a keresetek

Szeptemberben 5,1 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,3 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A bruttó és a nettó keresetek egyenlő mértékben emelkedtek éves összehasonlításban, mivel adóváltozás nem befolyásolta alakulásukat.
MTI-Eco, 2015. november 20. péntek, 09:05
Fotó: Napi.hu

A szeptemberi keresetnövekedésre is hatással volt a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék - közölte a KSH.

Mivel szeptemberben a fogyasztói árak 0,4 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbiaknál, a reálbérek még nagyobb mértékben emelkedtek: 5,5, illetve 5,7 százalékkal.

A vállalkozásoknál 4,2 százalékos volt a bruttó és a nettó átlagkeresetek éves emelkedése, szintén a közfoglalkoztatottak nélkül számolva. Ezen belül a rendszeres bérek 3,9, a prémiumok, jutalmak és más egyszeri juttatások növekedése 12,5 százalékos volt.

A költségvetési szektorban 8,2 százalékos volt bérnövekedés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.20 12:44

@MMM108WWW: ...az 1 évvel korábbihoz képest ....,ha semmit nem értesz ,mit szólsz bele ..,ez nem telefon ..!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MMM108WWW, 2015.11.20 09:17

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html