Szeptemberig még megmarad a gázártámogatás

A leginkább rászoruló lakosság anyagi helyzetére tekintettel a kormány meghosszabbítja a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszerét április 30. után is. A jogosultsági időszak augusztus 31-ig meghosszabbodik.
NAPI, 2011. április 29. péntek, 21:05
Fotó:

Eredetileg a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszere - a fűtési szezonra tekintettel - áprilisig 30-áig működött volna, de a kormány a lakossági szociális biztonsága érdekében az augusztus 31-ig történő meghosszabbítás mellett döntött - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság.

Szeptembertől új támogatási forma, a lakásfenntartási támogatás váltja fel az eddigi támogatást. Azok számára, akik eddig jogosultak voltak a gáz- és távhőár-támogatásra, augusztus végéig automatikusan, külön kérelem benyújtása nélkül, változatlan feltételek mellett kifizetik a támogatást, új igények benyújtására azonban már nincs lehetőség.

A változatlan rászorultsági feltételek azt jelentik, hogy támogatásban azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz a 71 250 forintot.

A kormány 2011. január 1-jén új gázárszabályozást léptetett életbe, valamint hatósági árszabályozást vezetett be a távhő esetében is.

HOZZÁSZÓLÁSOK