Óriási kamionsorok a szerb-magyar határon

Irtózatosan hosszú a kamionsor a magyar-szerb határon, a személyautók átkelése is lelassult. A magyar rendőrség tájékoztatása szerint azonban a várakozási idő nem több 3 óránál.
Barabás Júlia, 2018. november 23. péntek, 13:51
Fotó: MTI/EPA

A szerb közmédia tudósítása szerint 500 tehergépjármű várakozik a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen a Magyarországra való belépésre - írja a pannonrtv.com. A Szabad Magyar Szó egyenesen sztrájkról ír, a cikk szerint a szerb hírügynökség a szerbiai vámigazgatóságtól kapott tájékoztatást.

A csütörtökön kezdődött felfordulás pénteken reggelre valamelyest enyhült: 24 óra alatt Szerbiából 600 teherautó haladt át ezen a határátkelőn Magyarországra.

Információik szerint a magyar oldalon lehet a probléma, ugyanis a szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint ők folyamatosan végzik munkájukat - írja a pannonrtv.com. Egyes hírek szerint a magyar határőrök a szokásosnál átfogóbban ellenőrzik a teherautókat, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók esetleges Magyarországra jutását.

A szerbiai teherszállító vállalatokat tömörítő szervezet sürgős találkozót kezdeményezett Ana Brnabiæ szerb miniszterelnökkel. Mint mondják, hatalmas kár éri őket a hosszú várakozások miatt.

Eközben a police.hu határinfói szerint a Szerbiából Magyarországra történő belépéskor a várakozási idő 3 óra.

Lapunk megkérdezte a rendőrséget, hogy mit tudnak a kialakult helyzetről. Huber Krisztián rendőrfőhadnagy a Napi.hu-nak azt mondta, hogy a police.hu-n közzétett várakozási idő a helytálló.

HOZZÁSZÓLÁSOK