Szerdán az összes traffipax munkába áll - mennyibe kerülhet a gyorshajtás? (frissítve)

Szerda reggeltől nagyszabású sebességmérési akciót tart a rendőrség. Mutatjuk a bírságösszegeket. Az időjárás miatt a rendőrség úgy döntött, felfüggeszti és később tartja meg az akciót.
Csernátony Csaba, 2017. április 19. szerda, 07:59
Fotó: Napi.hu

Szerda reggel 6-kor kezdődött és csütörtök reggel 6-ig tart az úgynevezett Speedmarathon, amelynek keretében sebesség-ellenőrzést a rendőrök ugyanabban az időben Európa több tagállamában. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére szervezett akció során a magyar rendőrség a rendelkezésre álló valamennyi traffipaxot beveti. A mobil traffipaxokkal több helyen is mérni fognak.

Az akció előtt bárki tehetett javaslatot tenni a rendőrségnek arra, hogy hol mérjék a sebességet, és ezt is figyelembe véve jelölték ki a mérési pontokat. A megyékre bontott lista itt érhető el. Az ellenőrzések napján a helyszínekre a rendőrség megyénként 10-10 személyt meghív azok közül, akik az országos felhívásra reagálva javaslatot tettek.

A gyorshajtásért kiszabható bírság az adott úton érvényes sebességkorlátozástól és a sebességtúllépéstől függ, 30 ezertől 300 ezer forintig terjedhet a büntetés összege. Az alábbi adatgrafikán láthatóak a bírságösszegek.

Az időjárás miatt a rendőrség szerda délelőtt közölte, hogy felfüggeszti az akciót és később tartja meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK