Szereti a Nutellát? Erre figyeljen!

Szigoríthatja a növényi zsírokban és késztermékekben előforduló szennyező anyagokra vonatkozó uniós előírásokat az Európai Bizottság. A változás érinti sokak kedvenceit, a mogyorókrémeket is.
Komócsin Sándor, 2018. március 5. hétfő, 09:32
Fotó: Pixabay

Szigorúbb előírások vonatkozhatnak a jövőben a feldolgozott termékekben és a  növényi olajokban, főként a pálmaolajokban található szennyező anyagokra - írja a Magyar Idők. Olyan anyagokról van szó, amelyek az élelmiszerek feldolgozásakor keletkeznek, és károsíthatják a vesét, illetve a férfiak szaporítórendszerének működését.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság szakértői meg fogják határozni azokat a beviteli szinteket, amelyek átlépése esetén jelentkezhetnek a vészjósló mellékhatások. Ezek szellemében például a Nébih honlapján található tájékoztató szerint egy hetven kilogrammos fogyasztó naponta maximum száz gramm mogyorókrémet, például Nutellát fogyaszthat el biztonságosan.

E felett kockázatos lehet a nassolás, bár az eddigi vizsgálatok megnyugtató eredménnyel jártak. A hatóság szakemberei néhány kivételtől eltekintve 2014 óta nem találták határérték feletti mintát.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK