Szigorítják az útdíjellenőrzést - megint ez a két cég a nyertes

Hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban vásárol fix és mobil útdíjellenőrző berendezéseket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
MTI, 2015. július 7. kedd, 11:55
Fotó: Napi.hu

Kilenc fix telepítésű és hat mobil berendezéssel bővíti az útdíj ellenőrzési rendszert a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (Núsz), a munkát 457 millió forintért az ARH Informatikai Zrt. végezheti el - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre csak a nyertes tett ajánlatot.

A fixen telepítendő berendezésekből az M0-ás autópályára kerül 4 darab, további 2-2 darab az M3-as és M7-es autópályákon és egy fix ellenőrző állomás a M1-es autópályán lesz majd.

Az útdíj ellenőrzési rendszer kiépítését 2013. áprilisában - nemzetbiztonsági okokra hivatkozva - pályáztatás nélkül nyerte el az I-Cell Mobilsoft Zrt.-ből és az ARH Informatikai Zrt.-ből álló konzorcium. Tavaly júliusban ugyan ez a két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság által, 365 darab fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont tervezésére, gyártására, szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére kiírt tendert. Ennek az ellenértéke 6 milliárd 298 millió forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK